Eindhoven bereidt zich voor op HAMNET

De repeaterantennes krijgen schotels als buren
De repeaterantennes krijgen schotels als buren

De eerste concrete stappen voor de realisatie van een HAMNET link naar Eindhoven zijn gezet. In de antennemast van PI2EHV en PI6EHN zijn afgelopen week door Gerard (PAØGRI) en Arno (PE1RDP) alvast twee schotels gemonteerd .

De geplande link richting 's-Hertogenbosch
De geplande link richting ‘s-Hertogenbosch

Eén schotel heeft een hele kleine openingshoek en veel gain, en staat gericht op ‘s-Hertogenbosch. De HAMNET werkgroep in Eindhoven hoopt dat er in ‘s-Hertogenbosch snel een HAMNET hub wordt gerealiseerd met een soortgelijke schotel richting Eindhoven. Daarmee wordt de mogelijkheid geopend voor een straalverbinding met de televisietoren in IJsselstein

De HAMNET werkgroep aan het werk
De HAMNET werkgroep aan het werk

De tweede schotel met een openingshoek van 90° staat gericht op het zuiden en is beschikbaar als lokaal accespoint voor zendamateurs in die sector.

Tevens zal deze schotel tijdelijk dienst doen ten behoeve van een lokale opstraalverbinding, tot het moment dat er een stabiele straalverbinding via ‘s-Hertogenbosch naar IJsselstein is gerealiseerd.

Ook in Best wordt er geanticipeerd op de komst van HAMNET. Het straalpad van Eindhoven richting ‘s-Hertogenbosch loopt exact over Best, wat de mogelijkheid biedt daar een lokaal acces point in te richten. In Best verschijnen de eerste schotels dan ook al in de antennemasten.

Er moeten nog de nodige montagewerkzaamheden plaatsvinden in en op de V-tower voordat de HAMNET links kunnen worden geactiveerd, maar de eerste link-tests stemmen de werkgroepleden zeer hoopvol.

Meer nieuws over de werkzaamheden in Eindhoven volgt op deze site.

Achtergrondinformatie over de realisatie van HAMNET in Nederland is te vinden op de site van HAMNET Nederland.