10 Ghz WebSDR afstembereik verdubbeld

Tijdens werkzaamheden op de V-tower op 19 mei zijn er ook wat veranderingen aangebracht aan de 3cm WebSDR.

Door het gebruik van een Funcube dongle als ontvanger is het ontvangstbereik beperkt tot 190 kHz. In de praktijk resulteerde dat in een schema waarbij gewisseld werd tussen bakenband en het smalband gedeelte. Tijdens de laatste werkzaamheden is er in de indoorunit een tweede Funcube dongle bijgeplaatst. Doordat het signaalniveau van het 2m middenfrequentsignaal ruim voldoende was konden met een passieve (weerstand) splitter beide dongles van signaal worden voorzien. Doordat dit concept door Rob PE1ITR als was uitgetest en voorbereid was installatie een fluitje van een cent.

In het scherm voor de frequentie kan nu gekozen worden tussen “3cm beacons” en “3cm ssb”. We hopen dat deze mogelijk veel gebruikt gaat worden.