13cm WebSDR activiteitenavond

Op woensdag 26 januari 2022 om 19:00UTC wordt de eerste activiteitenavond op de 13 cm WebSDR gehouden. We hopen daarmee de activiteit en experimenten in de 13cm band te bevorderen.

Het is bedoeling met je 13cm zender naar de WebSDR te zenden.  De locatie van de websdr is locator JO21RL. De ontvanger is aangesloten op een horizontaal gepolariseerde slot antenne op 60m hoogte. Iedereen over een groot gebied kan elkaar dan via de WebSDR horen.

We treffen elkaar op 2320.325 MHz in USB.

Het internet adres van de websdr is:

http://websdr.pi6ehv.ampr.org:8901/

Het is de bedoeling elkaar elke 4e woensdag van de maand om 19:00 UTC op de websdr te treffen.

Tevens is als experiment tijdelijk een tweede ontvanger aan de websdr toegevoegd onder de optie “13cm-upperband”. Het frequentiebereik van deze ontvanger is 2399 – 2400 MHz. Dit bereik is gekozen om QO-100 gebruikers met een uplink zender die niet van bereik kan veranderen de mogelijk te geven om aardse verbindingen te maken en met de websdr te experimenteren. Het kan zijn kan deze tweede ontvanger wat ongevoelig is omdat deze buiten de doorlaatband valt. We ontvangen graag rapporten hierover.