Antennemast voor PI2EHV en PI6EHN geplaatst

Antenne2Het weer was ons op 24 oktober gunstig gezind. Dus is de kans waargenomen om de antennemast voor het 70cm en het 23cm relais te plaatsen.

Er is een mooie professionele ballastvoet besteld, en afgelopen week kon die worden opgehaald. Chris (PA7U) was bereid om hem even op te halen.

Ik heb een aanhanger, dus zeg maar waar ik hem kan ophalen.

In Hardenberg“.

Wáár zeg je precies, Hardenberg of all places???

Aanhanger2Jazeker de voet staat gereed in Hardenberg, en Chris is niet te flauw. Dus op vrijdag heeft hij de aanhanger aangepikt en is om zes uur vertrokken naar het hoge noorden om de voet op te halen. Om 12 uur was hij weer terug in Eindhoven om de voet op de nieuwe repeaterlocatie af te leveren. Hulde aan Chris voor deze heldendaad!

BallastOh ja, er moeten ook nog wat betontegels geregeld worden voor zo’n voet. Daar is Eric (PE1MIX) niet te flauw in. Hij rijdt met zijn bus naar de bouwmarkt en laadt zo maar even eigenhandig 18 tegels in…

PE2AAB kan nietOp zaterdag moeten de tegels uiteraard naar boven worden gesjouwd. Gelukkig komt Rick (PE2AAB) langs om te vertellen dat hij helaas net vandaag even niet in de gelegenheid is om te helpen…
Maar ik ben wel QRV mocht je nog vragen hebben!

PA7U sjouwenPE1MIX sjouwenTja, dan doen de echte mannen het zware werk wel even. Ralph (PA1RB) neemt de rubber tegels voor zijn rekening, en Chris en Eric pakken de betontegels.

 

ArnoOndertussen wordt er door Arno (PE1RDP) hard gewerkt om de coax kabels op lengte te maken en van connectoren en aard-kitjes te voorzien…

 

Lunch2Zo, even lunchen, dan kunnen we daarna de klus afmaken op het dak.
Van links naar rechts de bouwploeg voor deze dag:
Ralph (PA1RB), Eric (PE1MIX), Arno (PE1RDP) en Chris (PA7U).

Antenne2En na het werken op het dak staat er een prachtig resultaat!

Er moet nog wel veel gebeuren voor de stations QRV zijn. De bekabeling in het gebouw moet nog aangelegd worden, de repeaters moeten worden geïnstalleerd, en ook administratief is er nog wat werk te verzetten. Maar deze stap is alvast gezet!

Wordt zo spoedig mogelijk vervolgd…