Een bijzonder aandenken

Een bijzonder aandenken
Een bijzonder aandenken

Wees er snel bij en steun de activiteiten om PI2EHV en PI6EHN de komende jaren in de lucht te houden. Als je er snel bij bent hebben we een heel bijzonder aandenken voor je.

De afgelopen maanden is er door de vrijwilligers van de Heinrich Hertz Stichting heel veel werk verzet om de relais PI2EHV en PI6EHN te heractiveren. Hiervoor zijn tijd, kosten, noch moeite gespaard en het resultaat is fantastisch.

Het 70cm relais PI2EHV is QRV en blijkt een fantastische dekking te bieden in de verre omstreken van Eindhoven. En het 23cm relais PI6EHN is inmiddels voorzien van een geheel nieuw front en van een software update. Dit relais zal begin februari QRV zijn, en dan meteen zijn voorzien van IRLP functionaliteit.

Het activeren en in de lucht houden van de relais gaat onvermijdelijk gepaard met flinke kosten. Er is veel materiaal nodig, de Heinrich Hertz Stichting moet blijven draaien, de aansprakelijkheid ten opzichte van de opstellocaties moet verzekerd blijven en zo verder. Om deze kosten te dekken doen we dan ook een beroep op de amateurgemeenschap. Steun de relais en doneer een financiële bijdrage.

Als Stichtingsbestuur willen we graag alle donateurs in het zonnetje zetten. We reiken dan ook graag een fraai en persoonlijk certificaat uit. Voor alle donateurs die een bedrag van tenminste €15,- toezeggen aan de Heinrich Hertz Stichting leveren we het certificaat bovendien ook nog eens ingelijst.  En met jouw toestemming vermelden we ook graag jouw voornaam met call of luisternummer op onze deze website.

Maar ter ere van het QRV gaan van PI2EHV en PI6EHN hebben we éénmalig iets heel bijzonders beschikbaar.

Fabricage aandenkenZoals in eerdere berichten al was te zien, is in de V-tower hele dikke 7/8″ coax kabel gebruikt om de verbinding te maken tussen de repeaters op de begane grond, en de antennes op het dak. Er was nog een heel klein stukje van deze coax kabel over, en daarvan hebben we in een kleine oplage een uniek aandenken gefabriceerd.

Stukjes van dit restant coax zijn gestript en op een hardhouten en driemaal gelakte voet gemonteerd. Daarop is een goudkleurig plaatje gemonteerd met de gravure “Ter gelegenheid van het heractiveren van PI2EHV en PI6EHN in 2016

PI4HZ Limited Edition
PI4HZ Limited Edition

De eerste donateurs die een bedrag van €30,- of meer toezeggen aan de Heinrich Hertz Stichting ontvangen naast het certificaat ook nog eens dit unieke aandenken. Dit aandenken mag eigenlijk in geen enkele shack binnen het bereik van de Eindhovense repeaters ontbreken! Maar het kon slechts in een gelimiteerde serie geproduceerd worden, dus OP=OP!

Toezeggingen voor een donatie kunnen via dit webformulier worden gedaan.

Met jullie bijdrage kunnen we niet alleen de huidige twee repeaters in de lucht houden, maar hebben we ook de mogelijkheid om toekomstige experimenten in de regio te ondersteunen.

Alvast hartelijk dank voor jullie bijdrage!

Het bestuur van de Heinrich Hertz Stichting

De oprichters
Het bestuur vlnr: Ralph (PA1RB), Eric (PE1MIX), Henk (PA3GUO).