Donder en bliksem

bliksemtechniek.nl
Bliksemtechniek.nl – De echte professional !

Hoge bomen vangen veel wind, en hoge antennes vangen zo nu en dan stevige elektrische impulsen van nabije blikseminslagen of, worst case, van een directe inslag op de mast. Vandaar dat een goede bliksemafleiding van groot belang is!

Het wereldje van installateurs van professionele antenne-installaties is klein, en daarbinnen willen bedrijven nog wel eens een een handje toesteken richting de amateurdienst. Wij zijn dan ook heel blij met het feit dat Pascal Kuijpers van bliksemtechniek.nl ons aan het einde van zijn drukke werkdag wilde komen helpen met het vakkundig aansluiten van de nieuwe antennemast aan het bliksemafleidingsnet van de repeaterlocatie.

Een zaklamp was nodig
Een zaklamp was nodig

Rick (PE2AAB) is met Pascal het dak opgegaan om de werkzaamheden uit te voeren. Aangezien het al aan het schemeren was moesten de zaklampen mee het dak op.

Ook bij daglicht ziet het er goed uit!
Ook bij daglicht ziet het er professioneel uit!

Na de situatie even goed te hebben bestudeerd is besloten om de mast tweevoudig aan te sluiten op het bestaande afleidingsnet zodat de stroom van een eventuele inslag optimaal kan worden afgevoerd naar de aarde.

Aansluitingen voor de aarding van de coax kabel
De aansluiting voor de aarding van de coax kabel

Ook het aansluitpunt voor de aarding van de coax kabels is direct verbonden met het afleidingsnet.

Daarmee is het al met al nog wel even een klusje geworden en we zijn Pascal dan ook zeer erkentelijk voor zijn vakkundige bijdrage!