Wij zijn er klaar voor!

De voorzitter is er klaar voor!
De voorzitter zit er al klaar voor!

Vandaag, 29 december 2015 is de laatste hand gelegd aan de opbouw van de 70cm repeater in Eindhoven. Alle bekabeling is afgewerkt en de apparatuur is op zijn definitieve bestemming in het rack geplaatst. Nu is het nog wachten op de ATOF en dan kan de knop om!

010cc783b982053f505bea1ebfa14b169ea580da0aOm 9:00 uur kwam de bouwploeg bij elkaar met de missie om het karwei ditmaal helemaal af te maken. Direct na de eerste bak koffie is Eric (PE1MIX) met Chris (PA7U) aan de slag gegaan met het aansluiten van de coax kabels aan het potentiaalvereffeningsnet van het gebouw.  Er is hiervoor een aardstrip bij het punt van binnenkomst gemonteerd en geaard, en daar zijn vervolgens de mantels met aardkitjes op aangesloten. Safety first!

Connector geplaatst
Connector geplaatst

Vervolgens zijn er door Rick (PE2AAB) en Arno (PE1RDP) nog enkele ontbrekende connectoren geplaatst op de coax-kabels die verticaal door het gebouw heen lopen. Hiervoor zijn wederom twee keukenkastjes leeggemaakt en van achterwand ontdaan. Daarmee kwam de kabelgoot vrij en was het mogelijk om met enige lenigheid de connectoren te plaatsen.

Kabels invoeren in de computerruimte
Kabels invoeren in de computerruimte

Het laatste stuk van het kabeltracé betrof het invoeren in de computerruimte en het afmonteren van de jumper kabels in het 19″-rack dat ons ter beschikking is gesteld. Dit werkje moest uiteraard met de grootst mogelijke omzichtigheid worden uitgevoerd om de bestaande bekabeling onder de vloer van de computerruimte niet te verstoren.

Het laaste stuk kabelwerk
Het laatste stuk kabelwerk

Gelukkig hebben we vaklieden in de ploeg die dit vaker aan de hand hebben en bovendien over de juiste gereedschappen en materialen hiervoor beschikken. Nadat de coax-bekabeling netjes was aangelegd en van een overspanningsbeveiliging was voorzien, bleek de SWR 1:1,18 Dat leverde een zucht van verlichting op bij het team, de kabels en de antenne blijken dik in orde te zijn!

De repeaterapparatuur geplaatst in het rack
De repeaterapparatuur geplaatst in het rack

Vervolgens is de apparatuur in het 19″-rack geplaatst. Onderin de cavity filters, daarboven de Samlex voeding en daarboven de Yaesu DR-X1E repeater. Daarmee is een (voorlopig) einde gekomen aan de opbouwwerkzaamheden voor het 70cm relaisstation.

Zodra de ATOF wordt afgegeven is het nog slechts een kwestie van het omzetten van een schakelaar!