LoRaWAN gateway voor The Things Network actief op de V-tower

 

LoRaWAN with a view
LoRaWAN antenne met uitzicht op de skyline van Eindhoven

Op vrijdag 19 mei 2017 is op de V-tower een LoRaWAN gateway geplaatst en geactiveerd. Deze gateway voorziet in dekking voor The Things Network rond Eindhoven Airport.

 

Iedereen die dat wil kan via The Things Network gratis gebruik maken van dit network om draadloos sensoren aan te sluiten.

The Things Network logoInternet of Things (IoT) is hot en omvat heel veel verschillende technologieën. Eén van de technologieën is LoRaWAN, een draadloos communicatieprotocol voor het koppelen van sensoren. The Things Network is een initiatief om LoRaWAN wereldwijd uit te rollen en gratis beschikbaar te stellen aan iedereen die met deze technologie aan de slag wil.

De gateway in de mast geplaatst
De gateway in de mast geplaatst
Het inwendige van de gateway.
Het inwendige van de gateway.

De locatie van de radiorepeaters van de Eindhovense radioamateurs op de V-tower, het kantoorgebouw van Valid in Eindhoven, biedt een unieke kans om op een mooie hoogte van 47m boven straatniveau (64m GPS hoogte) een gateway te realiseren. Ralph (PA1RB) heeft dan ook het initiatief genomen om een LoRaWAN gateway te bouwen en daar te activeren.

Repeaterlocatie
Repeaterlocatie van de Eindhovense Radioamateurs

Deze locatie is niet alleen geschikt vanwege de hoogte en ligging, maar ook omdat er al een goede toegang tot Internet aanwezig is via HAMNET, het network van straalverbindingen dat wordt onderhouden door radiozendamateurs. Een mooi voorbeeld van de goede samenwerking tussen radiozendamateurs en The Things Network!

Metingen met behulp van TTNmapper
Metingen met behulp van TTNmapper

Na plaatsing van de gateway zijn enkele metingen uitgevoerd met behulp van TTNmapper.

Het is duidelijk te zien dat deze nieuwe gateway een mooie aanvulling is op de bestaande TTN gateways in Eindhoven en dat volledige dekking in en rond Eindhoven hiermee weer een stapje dichterbij is gekomen.

 

De Valid V-tower
De Valid V-tower

We zijn Valid erg dankbaar voor het beschikbaar stellen van de opstelplaats van de radioapparatuur op het dak van haar mooie kantoorlocatie. Deze LoRaWAN gateway vormt een mooie verbinding tussen de ICT wereld van Valid en de wereld van de radiozendamateurs!

 

Valid - Stay Ahead